Meidän agiharrastus lähti nyt vähän vauhdikkaammin käyntiin. Katlan kanssahan päästiin juuri alkeiskurssilta, jolta ei kyllä kummemmin jäänyt korvan taakse mitään. Katlahan osasi esteet suunnilleen viime kesältä, ja ne esteet joihin oltaisiin kaivattu tarkempaa opetusta jäivät alkeiskurssilla vähän huonoille kantimille. Keppejä ruvettiin tekemään ohjureilla, joissa alku takkusi todella pahasti. Koiraa vedettiin perässä hihnalla ohjurikeppien läpi kuin teuraalle vietävää muulia, josta se oppi tasan ei mitään. Edistystä tapahtui vasta siinä vaiheessa, kun päästin koiran irti ja katottiin kuin käy. Aluksi se hyppi ohjurien yli, meni niiden ali ja teki pari muutakin hienoa variaatiota, mutta kun palkka alkoi irrota vain oikein suoritetuista (alussa 4 kepin sarjassa) kepeistä, alkoi hommasta löytyä se järjen hiven. Katla on sen tyylinen otus, että se itse keksiminen sopii sille hyvin, ja kepeistä tulikin sille nopsaan mieluisa este.

Saatiin sitten vihdoin myös itsenäinen treenioikeus hallille, jossa ollaan käytykin pari kertaa ottamassa lähinnä keppi -ja kontaktitreeniä. Tänään otettiin ekat treenivideot, josta nyt näkee että joku ajatus noihin keppeihin on muodostumassa ja allekirjoittanut alkaa pikkuhiljaa tutustua ohjaamisen ihmeelliseen maailmaan. Se hauska puoli noissa kepeissä on, että kun Katla on saanut ne itse pienessä päässään pohdiskella, se menee nätisti aika vaikeistakin kulmista. Tai käy himpsuttelemassa niitä läpi omine aikoineen. Oikeastaan vaikkapa luoksetulokäskyä ei välttis tarvii ihan just silloin totella kun se ilmoille kajahtaa, "kun mä nyt täs nopeesti vielä käyn nää kepit junou mä tuun ihan kohta kunhan tästä nyt kerkii"

http://www.youtube.com/watch?v=-vKz3cXowqk

Myös Mio on päässyt nyt huvipuistoilemaan itsenäisen treenioikeuden myötä. Se käy lähinnä juoksemassa putkeen, jurputtamassa mulle, himpsailemassa puomilla ja muuten vaan iloitsemassa pitkin hallia. Tänään tuli sitten ajatus, että hei verkkokepit olisi helppo sille opettaa, niissä kun se ei voi tehdä kauheesti väärinkään. Juu eipä ;). Noh, gubbella oli ihan mukavaa ja verkotkin on vielä suurimmaksi osin ehjiä ja käyttökelpoisia.

http://www.youtube.com/watch?v=duL0Cj-kbu0

Tällaisia täälläkertaa. Paljon riittäisi puuhasteltavaa agikentällä. Muutoin ollaan lähinnä vaan lenkkeilty ihanissa syyssäissä ja kellitty peittojen alla tekemättä mitään sen järkevämpää. Sitäkin tulee harrastaa näin syksyisin sopivissa määrin.

Laitetaas vielä pari kuvaa. Ensimmäiset on ottanut Tiina remmin möllitoissa otettuna (joissa btw käytiin höntsäämässä ja muistuttelemassa koemaista suoritusta). Mio teki pari suoritusta motolla "we don't make mistakes, we do variations", mutta iloisesti rallatellen. Seuraaminen oli Miolta älyttömän hyvää. Katlan kanssa liikkeet toimivat ihan mukavasti, mutta lähinnä otettiin treeni vireenhallinnan kannalta, kun valeraskaus taas vie mehut treenikentällä heilumisesta helposti. Pihemmittä pudeitta, tässä niitä kuvia.

Loput kuvat on ottanut Aino

Katla muikkuna

Toiveikas oravankyttääjä